top of page
Ara
  • Yazarın fotoğrafıBilal Arslanoglu

Kablo çekimi kadar Kablo Kanalı kullanımı'da önemli bir etkene sahiptir.

Merhabalar, Bu Makale'de sizlerle Sıva üstü ve Sıva Altı Kablo Çekimi Hakkında Konuşağım,

Sıva üstü kablo çekimleri sırasında müşterinin isteğine göre ya #kablokanalı ya da kroşe ile kablo sabitlenir. fakat bizim tavsiyemiz kablo kanalı kullanılması yönündedir çünkü kablo kanalı hem kabloyu tutar hem de #kroşe ye göre daha şık bir görüntü sunar. genelde normal boy kablo kanallarında altında yapışkan yüzeyi mevcuttur fakat bu yapışkanların duvara boyaya göre yetmemesi durumunda kablo kanalı bir korniş gibi duvara veya tavana sabitlenir / #matkap #dübel #vida #pul kullanımı ile yapılır/ bu şekilde ağır kablolar için daha sağlıklı olur. genelde normal boy kablo kanallarında altında yapışkan yüzeyi mevcuttur fakat bu yapışkanların duvara boyaya göre yetmemesi durumu söz konusu olabiliyor. çünkü boya bazen kablo kanalını ve kabloyu taşımayıp boyayı sökebiliyor.



Kablo Kanalının döşeme şekli dönüşlerde düzgün bir dönüş vermek önemlidir. çünkü kimse estetik olmayın bir görüntü istemez. işini hakkı ile yapan #elektrikçi elinden geleni yapacaktır.

ve işini hakkı ile yapan bir elektrikçi her zaman "diğer elektrikçi" lerden ön planda tutulur.


Kablonun Kalitesi ve Kalınlığı (Ev için)

Aydınlatmaya hat çekilecek ise. tavsiye edilen kablo kalınlığı 1.5mm luk kablodur.

Priz için hat çekilecekse en az 2.5mm lik kablo kullanılması gerekecektir.

" İşyerlerinde duruma bağlı olarak, aydınlatma için 2.5mmlik, priz ve yük ile çalışan cihazlar için 4.0mm kablo kullanılması gerekebilir."


(Genel olarak) Kullandığımız, Kablo kanallarının Tip ve Boyları hakkında; 12x12, 16x16, 25x16, 40x25, 50x100 ölçüsünde olup Beyaz ve Kapaklıdır. Kablo Kanallarının bir çok çeşidi var fakat şuan gereksiz yere başınızı ağrıtmak istemem :)


SIVA ALTI KABLO ÇEKİMİ,


Aslında Sıva altı kablo çekimi kablo kanalına göre daha sağlıklı ve daha temiz bir iş ortaya çıkarmaktadır fakat, bunun kablo kanalına göre maliyeti biraz yukarıdadır.

Sıva altından çekilen kablo için genellikle kırma işlemine başvurulur. kırılan yerleri sıvacı ve boyacınız ile konuşup sıvasını yaptırmanız gerekir.

Sıva altına döşenen borular sayesinde kablolar bu boru kanallar geçirilerek aydınlatma veya enerji çıkışı/ priz gibi yerlere kadar götürülür. ardından sıva altı priz koyularak montajı yapılır. sıva ve boyası da tamamlanan bir projenin eski eviniz farkı kalmaz kablo kanalı gibi dışarıda bir fazlalık görmemiş olursunuz. mümkünatınız var ise kablo çekimini sıva altı yani duvar içersinden çekilmesini tavsiye ederiz. Tekrar görüşmek dileğiyle. kendinize iyi bakın :) 🙋‍♂️


👨‍🔧 - - - - LIBRA ELEKTRIK - - - - - - - - 0541 315 64 58 - - - - - - - - ISTANBUL - - - - - - - 👨‍🔧



50 görüntüleme0 yorum

Son Yazılar

Hepsini Gör
bottom of page